Челси с нова победа, Лукаку с нови голове - пренася ли съперничеството с Роналдо към Висшата лига?


Челси с нова победа, Лукаку с нови голове - пренася ли съперничеството с Роналдо към Висшата лига?
Снимка: Getty Images

2758 0

Челси спечели с 3:0 домакинството си срещу Астън Вила от 4-ия кръг в английската Висша лига. По този начин "сините" от Лондон се изравниха по точки с лидера Манчестър Юнайтед (10), но са с по-лоша голова разлика от "червените дяволи".

Резултатът в мача бе открит в 15-ата минута от Ромелу Лукаку. Белгиецът получи чудесно извеждащо подаване от Матео Ковачич, овладя топката, залъга противниковия защитник и стреля прецизно в близкия ъгъл, отбелязвайки второто си попадение, откакто се завърна в клуба през лятото.

В последните секунди на срещата пък реализира и своя 3-ти гол, с което задмина Кристиано Роналдо с неговите 2 след страхотния му повторен дебют и попаденията срещу Нюкасъл по-рано през деня. Така възниква любопитният въпрос дали двамата няма да са основни съперници за голмайсторския приз и във Висшата лига, както бе и в италианската Серия А.

Асистиралият по-рано Ковачич също съумя да се разпише в началото на второто полувреме. Хърватинът пресираше противниковите играчи в собствената им половина и успя да се възползва от слаб пас към вратаря, като стигна до топката преди него и я вкара в опразнената врата.

Само след няколко дни (във вторник - 14 септември) Челси започва участието си и в Шампионска лига, като приема у дома руския Зенит. През следващия уикенд пък му предстои доста по-сериозно изпитание във Висшата лига - гостуване на Тотнъм в лондонското дерби на кръга (неделя - 19 септември).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички