Челси разгроми Кристъл Палас в рамките на едно полувреме


Челси разгроми Кристъл Палас в рамките на едно полувреме
Снимка: Getty Images/Guliver

1753 0

Челси разгроми Кристъл Палас с 4:0 в първия мач от 4-ия кръг на английската Висша лига и по този начин се върна на победния път, след като спечели само 1 от последните си 4 двубоя. "Сините" разбиха лондонския си съперник само в рамките на второто полувреме, като два от головете бяха от дузпи.

След успеха те събраха 7 точки от 4 мача, докато "орлите" са с 6 пункта след същия брой изиграни двубои. Предстои прекъсване за мачове на националните отбори, след което Челси ще посрещне у дома Саутхемптън (17.10), докато Кристъл Палас ще посрещне Брайтън (18.10)

През първото полувреме футболистите на Франк Лампард така и не успяха да реализират попадение, като Тимо Вернер и Жоржиньо бяха близо до това, но при първия Гуаита се намеси добре, а при втория ударът му мина малко над гредата.

Втората част бе различна. Едно от новите попълнения в лицето на бранителя Бен Чилуел се възползва от меле в наказателното поле на Палас само 5 минути след началото на полувремето и успя да разстреля Гуаита от непосредствена дистанция с мощен удар.

В 66-ата минута Чилуел записа и асистенция, след като центрира добре и намери централния бранител Курт Зума, който се разписа след добър отскок. След се стигна до две дузпи, отсъдени в полза на Челси, само в рамките на 4 минути.

И двете бяха реализирани от щатния изпълнител Жоржиньо съответно в 78-ата ми 82-рата минути. При втората ситуация нападателят Тами Ейбрахам изяви желание да изпълни наказателния удар и се стигна до лек спор, но капитанът Аспиликуета взе нещата в свои ръце и връчи топката на Жоржиньо.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички