Челси праща свой играч под наем в Серия А


Челси праща свой играч под наем в Серия А
Снимка: Getty Images/Guliver

1499 0

Давиде Дзапакоста пристигна в Италия и ще премине медицински прегледи с Рома. Той ще бъде пратен под наем за един сезон при „вълците“ от Челси. Според Sky in Italy, Рома няма да плати никаква сума за наема, но ще финансира заплатата му в Челси от около 2.3 млн. паунда на година.

Десният бек няма мач за Челси от началото на сезона под ръководството на новия мениджър Франк Лампард. Той се присъедини към „сините“ от Торино през 2017, когато наставник бе Антонио Конте и изигра 35 мача в дебютния си сезон в Англия. Дзапакоста бе част от отбора, спечелил ФА Къп през май 2018, но бе неизползвана резерва по време на успеха във финала над Манчестър Юнайтед с 1:0 на „Уембли“.

Той изигра едва четири мача във Висшата лига миналия сезон за Маурицио Сари, като повечето от тях дойдоха за Лига Европа, където Челси триумфира с трофея след победа над Арсенал с 4:1 в Баку. Дзапакоста ще осигури конкуренция на капитана Алесандро Флоренци и ще замени бившия играч на Нюкасъл Давиде Сантон, който е близо до трансфер в Майорка, съобщи Sky in Italy.

"Тук се чувствам като у дома си, защото живея наблизо (Сора, на 71 мили от тук). Познавам спортния директор Джанлука Петрачи, знам колко страст влага в работата и знам колко страстни са привържениците. Тимът е много млад и мисля, че може да се справим“, заяви играчът.

През лятото пък Челси изненадващо напусна Давид Луис. Той премина в Арсенал, а след срещата с Бърнли пък сподели каква е била причината да премине от един лондонски гранд в друг. Повече по темата може да прочетете тук.

 

 

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички