Челси победи Лутън и се класира за 1/8-финалите във ФА Къп, Ейбрахам с хеттрик


Челси победи Лутън и се класира за 1/8-финалите във ФА Къп, Ейбрахам с хеттрик
Снимка: Getty Images/Guliver

1007 0

Английският гранд Челси се класира за осминафиналите във ФА Къп, след като победи Лутън с 3:1. В герой за "сините" от Лондон се превърна Тами Ейбрахам, който се отчете с хеттрик. В следващия кръг играчите на Франк Лампард ще се изправят срещу Барнзли, който се справи с Норич в тази фаза.

В днешния двубой още до 17-ата минута Челси имаше комфортна преднина след две бързи попадения на Ейбраха в 11-ата и 17-ата минути. Авансът на "сините" бе намален в 30-ата минута, когато Кларк се разписа, а с основна вина за гола бе вратарят Кепа Арисабалага, който се намеси кошмарно.

Лутън имаше нелоши шансове дори да изравни резултата през второто полувреме, но Кепа се реваншира за грешката си. В крайна сметка логичното се случи в 74-ата минута, когато Ейбрахам оформи своя хеттрик и внесе отново спокойствие в своя отбор.

В последните минути от срещата, когато той вече не бе на терена, Тимо Вернер имаше възможност да блесне и да върне увереността си, след като се нае с изпълнение на дузпа в 86-ата минута, но той не успя да я вкара, стреляйки в средата и давайки възможност на вратаря да отрази.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички