Челси отстрани Ливърпул от ФА Къп


Челси отстрани Ливърпул от ФА Къп
Снимка: Getty Images/Guliver

24302 0

Световният клубен шампион Ливърпул регистрира трета загуба в последните си четири мача във всички турнири, за да приключи тазгодишното си участие във ФА Къп. Мърсисайдци загубиха като гост на Челси с 2:0 на "Стамфорд Бридж" в мач от 1/8-финалите на надпреварата. 

"Сините" заслужено стигнаха до победата и четвъртфиналната фаза, след като в по-голямата част от мача играха по-добре от своя съперник. Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп заложи на една идея по-резервен състав от този на Челси, като сред титулярите личаха имената на младежите Неко Уилямс и Къртис Джоунс, а също така и резервите Адриан, Лалана, Минамино и Ориги.

В 13-ата минута Вилиан се възползва от грешка при изнасянето на топката от футболистите на Ливърпул, за да открие резултата. Малко по-късно "червените" пропиляха страхотен шанс да изравнят. През втората част Рос Баркли добави още едно попадение след бърза контраатака. "Сините" на няколко пъти нацелваха и страничните стълбове на вратата на Адриан. Всичко по-интересно от двубоя четете в следващите редове:

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

В 3-ата минута Садио Мане отправи опасен удар, който бе отразен от Кепа. Четири минути по-късно Сезар Азпиликуета засече центриране с глава, но ударът му профуча с малко в аут. Две минути по-късно се получи разбъркване в наказателното поле на Челси, при което играчите на Ливърпул имаха претенции за дузпа, които бяха подминати от главния арбитър на срещата. Малко по-късно Вилиан пропиля отличен шанс за гол.

Секунди по-късно Вилиан се възползва от груба грешка в защита на мърсисайдци, за да открие резултата. Фабиньо загуби топката в непосредствена близост до наказателното поле, а ударът на Вилиан придоби странна траектория, която изненада Адриан и стражът не успя да спаси - 1:0. 

В 18-ата минута Маркос Алонсо уцели гредата след изстрел от пряк свободен удар. Три минути по-късно Ливърпул пропусна невероятна възможност за изравняване на резултата. Садио Мане стреля от непосредствена близост, но Кепа успя да спаси. Получи се разбъркване, след което последваха нови удари на Дивок Ориги и Къртис Джоунс, но и те не успяха да пробият през стената от "сини" футболисти на голлинията.

В 31-вата минута отново Мане успя да създаде главоболия за защитата на Челси, но последвалият удар бе блестящо отразен от Кепа. До края на полувремето не се стигна до опасни ситуации пред двете врати, но Матео Ковачич се контузи и бе принудително заменен от Мейсън Маунт.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Втората част започна с висока преса на домакините, която затрудни Ливърпул при изнасянето на топката. Голмайсторът Вилиан също получи контузия и бе заменен от Жоржиньо. В 62-рата минута Мейсън Маунт бе фаулиран от Фабиньо в непосредствена близост до наказателното поле, като бразилецът получи жълт картон. При последвалия пряк свободен удар Маунт стреля, но ударът му срещна напречния стълб.

Две минути по-късно Челси стигна до втори гол в срещата. "Сините" успяха да отнемат топката от своя съперник и да организират бърза контраатака, хващайки неподготвена отбраната на Ливърпул. Рос Баркли пое топката в собствената си половина на игрището, за да пробяга близо 50 метра до вратата на "червените" и да изстреля кълбото в мрежата на Адриан - 2:0.

В средата на полувремето Педро се промъкна с лекота през защитата на Ливърпул, за да си осигури отлична позиция за стрелба. Ударът на бившия нападател на Барселона обаче бе перфектно париран от Адриан. В 74-ата минута и Оливие Жиру успя да преодолее отбраната на "червените", за да шутира от непосредствена близост, но ударът му се отби от гредата.

Преди срещата:

Мениджърът на мърсисайдци Юрген Клоп прикани играчите си да „рестартират“ след загубата от Уотфорд в събота. Мърсисайдци загубиха с 0:3 при гостуването си на „Викъридж Роуд“ във Висшата лига, като се сбогуваха с шансовете си да завършат сезона в шампионата без поражение. Челси пък направиха хикс с Борнемут в първенството, а преди това допуснаха тежка загуба от Байерн Мюнхен в Шампионска лига.

Турнирът не е основна цел пред Ливърпул, но се очаква Клоп да пусне този път титулярите. "Червените" спечелиха последното си гостуване на този стадион с 2:1 и взеха последните си три визити тук, при едно равенство и само една загуба. Централният защитник на Ливърпул Джо Гомез и опитният халф Джеймс Милнър ще се завърнат в игра за тима при гостуването. Нголо Канте, Рубен Лофтъс-Чийк и Кристиан Пулишич са контузени за Челси и Франк Лампард няма да може да разчита на тях.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Челси: Кепа, Алонсо, Зума, Рюдигер, Аспиликуета, Ковачич, Гилмор, Баркли, Вилиан, Педро, Жиру

Ливърпул: Адриан, Робъртсън, Гомес, Ван Дайк, Уилямс, Фабиньо, Лалана, Джоунс, Минамино, Ориги, Мане

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички