Челси не можа да бие Брайтън на "Стамфорд Бридж", битката за топ 4 остава отворена


Челси не можа да бие Брайтън на "Стамфорд Бридж", битката за топ 4 остава отворена
Снимка: Getty Images/Guliver

974 0

Английският гранд Челси не успя да победи Брайтън след равенство 0:0 като домакин в мач от 32-ия кръг на Висшата лига. "Сините" така и не успяха да пробият отбраната на "чайките" в емоционална вечер, в която вниманието бе привлечено от това дали Челси ще се оттегли от новосъздадената Суперлига.

Преди срещата фенове на "сините" се събраха пред "Стамфорд Бридж", за да протестират срещу присъединяването на клуба към Суперлигата. Феновете дори блокираха клубния автобус, а легендата на Челси Петър Чех трябваше да слезе при феновете, за да ги успокоява. Впоследствие медиите на Острова съобщиха, че Челси се отказва от Суперлигата - новина, която все още не е официално потвърдена.

В двубоя Челси не създаде почти нищо опасно пред противниковата врата. В средата на първата част Кай Хаверц можеше да вкара, но стражът на Брайтън се справи. В края на мача Дани Уелбек и Адам Лалана можеха да донесат победата на "чайките", но единият удар премина малко в аут, а другият уцели гредата. В 92' пък Бен Уайт бе изгонен с втори жълт картон.

По този начин Челси не успя да се откъсне пред конкурентите си в битката за топ 4, като заема четвърто място с 55 точки - колкото има и петият Уест Хем. Ливърпул е шести с 53 пункта, след като също не успя да победи Лийдс в своя мач от кръга. Брайтън е 16-и с 34 пункта, а точката бе много важна за тях в битката за оцеляване.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички