Головата машина на Челси Ромелу Лукаку пред завръщане в игра


Головата машина на Челси Ромелу Лукаку пред завръщане в игра
Снимка: Getty Images

1960 0

Ромелу Лукаку няма да играе за Челси в гостуването на Лестър в събота, но е „много близо“ до завръщане от контузия, сподели мениджърът на „сините“ Томас Тухел.

Събота ще маркира един месец откакто нападателят контузи глезена си по време на двубой от Шампионска лига с Малмьо – това бе 11-ият му мач от началото на сезона, след като се завърна на „Стамфорд Бридж“ за рекордната за клуба сума от 97.5 млн. паунда през лятото.

Тухел каза, че белгийският национал може да се завърне в игра за домакинството на Ювентус в Шампионска лига във вторник или сблъсъка с Манчестър Юнайтед във Висшата лига идния уикенд.

„Ромелу е много близо до групови тренировки, така че да се надяваме, че ще се присъедини към състава в неделя – нека видим какво ще стане. Той полага усилия и се опитва да се върне възможно най-скоро и ще опитаме в неделя.

Ако всичко мине по план, ако той тренира в неделя и след това в понеделник, може вероятно да се присъедини към групата на пейката (срещу Ювентус). Но има много „ако-та“ и не искам да го поставям под натиск. Той самият се поставя под натиск и няма да избързваме“, заяви Тухел.

Челси първоначално се справи успешно с липсата на Лукаку при убедителните победи над Норич и Нюкасъл, но равенство с Бърнли на „Стамфорд Бридж“ в последния двубой преди паузата за националните отбори подчерта отсъствието на нападателя.

Междувременно се появиха информации, че Томас Тухел е набелязал френски диамант за халфовата си линия.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички