Челси намери пореден нов за през лятото - дава над 70 милиона евро


Челси намери пореден нов за през лятото - дава над 70 милиона евро
Снимка: Getty Images

7547 0

Английският Челси проверява каква е трансферната обстановка около вратаря на Порто Диого Коща. По време на януарския прозорец, „сините“ от Лондон закупиха осем човека, седем, от които вече играха за първия отбор в хода на втората част от сезона в Англия.

В даден момент през годината тимът ще трябва да се раздели с няколко човека, за да не наруши Финансовия си феърплей, но тимът иска да се подсили на вратарската позиция.

Там Челси има няколко добри опции в лицето на Кепа Арисабалага и Едуар Менди, но според спортно-техническото ръководство на тима зоната трябва да има още по-солиден страж. Кепа има три чисти мрежи през сезона и се завърна като титуляр, докато Менди отказа да подпише нов договор с отбора и остана негова резерва.

Габриел Слонина е третият избор, но ще отнеме време да се утвърди в Лондон, след като ще направи 19 години едва през май. Именно заради това Челси иска да вземе португалския национал от Порто.

Коща парафира нов контракт с клуба от Примейра лигата до 2027-а година, като преговорите с „драконите“ ще бъдат сложни от финансова гледна точка. 23-годишният вратар беше спряган за преминаване в Манчестър Юнайтед, който се очаква да се раздели с Давид де Хеа през идното лято.

В договора на стража с Порто е залегнала клауза от 75 милиона евро, която ако бъде активирана, то той може да преговаря с който и да било клуб. Коща е юноша на Порто и има 93 мача от всички надпревари, в които е опазил вратата си „чиста“ 40 пъти.

А от кой в Челси взима пример Енцо Фернандес, разберете в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички