Челси излезе от "яма" с невиждан за Висшата лига коз, който дърпаше Манчестър Сити 7 години напред (ВИДЕО)


Челси излезе от "яма" с невиждан за Висшата лига коз, който дърпаше Манчестър Сити 7 години напред (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

1507 0

Челси успя да победи Фулъм с минималното 1:0 в дербито на Западен Лондон на "Стамфорд Бридж", част от програмата на 21-ия кръг на Висшата лига. Единственият гол в мача бе реализиран от Коул Палмър от дузпа, спечелена от Рахийм Стърлинг. Опитният английския нападател пък се отличи с интересно постижение.

Челси спечели дербито на Западен Лондон срещу Фулъм

Развой на Челси - Фулъм

Още: Почетино "притеснен" за Кристофър Нкунку, но и с добри новини за две звезди на Челси

Двубоят започна равностойно, а в 28-ата минута се откри първата по-добра възможност и тя бе за Фулъм. Хари Уилсън посрещна пас в наказателното поле и се озова на стрелкова позиция. Той нанесе силен удар от близка дистанция, но Джордже Петрович реагира добре и успя да опрази вратата си.

В 47-ата минута резултатът бе открит. Рахийм Стърлинг бе изведен от Коул Палмър в наказателното поле, успя да финтира противников футболист и бе фаулиран. Главният арбитър Антъни Тейлър веднага отсъди дузпа, като това бе 26-ата такава, спечелена от опитния нападател в кариерата му - няма никой пред него в историята на английския елит по този показател.

Зад бялата точка застана традиционният изпълнител Коул Палмър, който запази спокойствие, прати противниковия страж в обратния ъгъл и реализира своя гол №9 от началото на кампанията, като той вече има повече от голмайстора на "сините" през изминалата кампания - Кай Хаверц.

Още: Под въпрос ли е бъдещето на Маурисио Почетино? Ръководството на Челси е категорично

През втората част Фулъм се вдигна и създаде отлично положение за гол в 73'. Раул Хименес имаше шанса да реализира, но отново отлична намеса на Петрович разочарова "котиджърс". В 83-ата минута "сините" можеха да сложат точка на спора. Кълбото се озова в краката на Конър Галахър, който с премерен фалцов удар разтресе противниковата греда.

Класиране и какво следва за двата лондонски тима?

С победата Челси излезе от своеобразна "яма", тъй като срамът за тима на Почетино бе пълен, защото "сините" загубиха от втородивизионния Мидълзбро в предния си мач - част от полуфиналната програма на Карабао Къп.

С победата "сините" се изкачват на осмата позиция с актив от 31 точки, а в следващия мач им предстои домакинство на Мидълзбро във втория полуфинален мач за Карабао Къп. Фулъм пък е на 13-ото място със 7 пункта по-малко и ще приеме Ливърпул в другия полуфинал за Купата на лигата.

Майкъл Карик след Мидълзбро 1:0 Челси: Знаем какво ни очаква, но това няма да ни спре

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички