Абсолютна легенда на Манчестър Юнайтед върна Челси към загубите - първата за 2024 г. дойде на 1/2-финал за Карабао Къп (ВИДЕО)


Абсолютна легенда на Манчестър Юнайтед върна Челси към загубите - първата за 2024 г. дойде на 1/2-финал за Карабао Къп (ВИДЕО)
Снимка: GettyImages

3564 0

Мидълзбро нанесе първата загуба на Челси за 2024 г. Тя стана факт в първия 1/2-финал за Карабао Къп, изиграл се във вторник вечер. Втородивизионният тим се наложи с 1:0 като домакин с попадението на Хакни в 37-ата минута. Така юношата на тима реализира единственият гол за победата, която бе първа за Мидълзбро в съперничеството от 2006 г. насам. Тогава тя отново бе домакинска, но за Висшата лига с 2:1. 

Успехът тази вечер означаваше, че Майкъл Карик остава непобеден като треньор срещу Челси. Той се бе изправял и като треньор на Манчестър Юнайтед срещу “сините” през 2021 г., а тогава срещата завърши 1:1. Сега легендата на “червените дяволи” ще трябва да брани гола аванс в реванша на “Стамфорд Бридж” на 23-и януари. 

Днешната победа на “Боро” безспорно ще остане като незабравима за феновете, след като Карик бе принуден да направи две смени поради контузии още до 20-ата минита. Междувременно героят на Челси от началото на сезона - Коул Палмър, имаше всички предпоставки да вкара повече от попадение през първото полувреме, но ужасяващи пропуски провалиха “сините”.

Следете НА ЖИВО със SportLive в сряда вечер и другия полуфинал от Карабао Къп между Ливърпул и Фулъм!

Палмър бе виновникът за Челси

Първо полувреме

Срещата бе с ужасяващо начало за домакините, след като се наложи Майкъл Карик да смени Лате Лат още в петата минута заради контузия. На негово място се появи Кобърн. Замененият бе фаулиран в самото начало от Дисаси и не успя да продължи срещата, 

След около 180 секунди Енцо Фернандес игра с ръка в собственото си наказателно поле при опит да избие топката. Съдията обаче отсъди, че не е видял нищо нередовно, а ВАР в срещата няма. 

Кошмарът за домакините продължи, след като в 20-ата минута и Бангура получи контузия. Тогава се наложи и той да бъде принудително заменен - Кларк бе включен. 

Първата по-голяма възможност се отвори пред героя за Челси от началото на сезона - Коул Палмър, който се възползва от съперникова грешка и атакува през центъра. Неговият удар обаче премина покрай десния страничен стълб на Гловър. 

ГОЛ! В 37-ата минута домакините матираха столичния гранд. Джоунс бе изведен отдясно и проби по фланга, за да пусне остро и ниско подаване в наказателното поле. Гостите се разминаха с кълбото и Хакни го прати в мрежата на Петрович! 1:0!

До края на полувремето Коул Палмър успя да пропилее още едно чисто положение, но този път на празна врата.

Второ полувреме

След почивката гостите логично останаха по-настоятелни, но пет голови положения към 80-ата минута не им бяха достатъчни за изравняването. 

Междувременно и гостите изкачаха на два пъти своите моменти и бяха близо до това да шокират съперника с втори гол. Те обаче така и не съумяха да завършат с удар контраатаките си. 

Стартови състави

Мидълзбро: 23. Гловър, 3. Ван ден Берг, 4. Барлейзър, 6. Фрай, 7. Хакней, 9. Лате Лат, 11. Джоунс, 16. Хоусън (К), 24. Бангура, 25. Крукс, 27. Енгел

Челси: 28. Петрович, 27. Густо, 2. Дисаси, 6. Силва, 26. Колуил, 23. Галахър (К), 25. Кайседо, 8. Фернандес, 20. Палмър, 7. Стърлинг, 11. Мадуеке

Преди мача

Именно за ФА Къп беше първият и единствен до този момент двубой на Челси за 2024 г. - 4:0 над Престън. Преди това беше победен и Лутън с 3:2 и сега грандът разполага с 4 победи и загуба в последните си пет двубоя. 

Мидълзбро продължава борбата си във второто ниво на английския футбол. Там тимът е абсолютно в средата на класирането, но в последно време губи по-често, отколкото печели - 2 победи и 3 загуби.

Отсъстващите в двата отбора са общо 18, като 10 от тях са част от Челси. Отборите се борят с контузиите, но категорични шансове от букмейкърите получават "сините" преди двубоя.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички