Челси е дал милиони лири на агенти по време на кризисната година


Челси е дал милиони лири на агенти по време на кризисната година
Снимка: Getty Images/Guliver

1391 0

Челси е похарчил повече от 35 милиона британски лири по комисионни за агенти за една година до февруари 2021-а. Това стана ясно, след като излезе официален доклад на Футболната асоциация в Англия.

„Сините” инвестираха много сериозно в подсилването на състава си през изминалото лято и взеха играчи като Бен Чилуел от Лестър и германските национали Кай Хаверц от Байер Леверкузен и Тимо Вернер от РБ Лайпциг.

Докладът на ФА е от 1-и февруари 2020-а година и показва, че тимът от Западен Лондон е дал 35,247,822 паунда за агенти.

Клубовете от Манчестър са следващите два големи, като Сити е заделил 30,174,615 млн., докато Юнайтед е с 29,801,555 милиона паунда.

Най-малко от елита на Англия суми за агенти е дал новака Уест Бромич, който е платил едва 4 милиона лири.

Клубовете от Висшата лига общо са похарчили над 270 милиона паунда в периода 1-и февруари 2020 – 1-и февруари 2021-а, въпреки че отборите понесоха сериозни финансови загуби поради пандемията от коронавирус. През летния трансферен пазар клубовете са похарчили 1 милиард и 200 милиона паунда за нови футболисти.

Харченето на пари за агенти в Чемпиъншип се е намалило с 9 милиона паунда в сравнение с предходните 12 месеца. Норич е похарчил 6,827,037 милиона лири и това прави „канарчетата” най-харчещият клуб във второто ниво на Англия.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички