Челси и Порто ще играят мачовете си от 1/4-финала в Шампионска лига на стадиона на Севиля


Челси и Порто ще играят мачовете си от 1/4-финала в Шампионска лига на стадиона на Севиля
Снимка: Getty Images/Guliver

1174 0

От Европейската футболна централа (УЕФА) потвърдиха, че и двата двубоя от четвъртфиналния сблъсък в Шампионска лига между отборите на Челси и Порто ще се играят на неутролна за двата тима територия. Това ще се случи в Испания.

Англичани и португалци ще са символични домакини на стадиона на Севиля - "Рамон Санчес Писхуан", въпреки че Португалия бе премахната от "червения" списък на Великобритания (до скоро всички, пристигащи от Португалия във Великобритания, трябваше да изкарат 10-дневна карантина). Това се налага, защото иберийската страна е блокирала полтите към и от Острова.

Първият двубой между двата тима е на 7 април, когато символичен домакин ще бъдат "драконите". Реваншът е на 13 април, когато футболистите на Томас Тухел ще се считат за домакини. Головете на "чужд терен" обаче все пак ще важат, което е важно доуточнение.

"Сините" от Лондон вече играха срещу Севиля на този стадион през декември миналата година. Мачът определено ще бъде запомнен дълго време от техния нападател Оливие Жиру, който вкара цели 4 гола във вратата на андалусииците за победата с 4:0.

А УЕФА приема новия формат на Шампионска лига въпреки протестите?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички