И нелеп автогол не спря Челси срещу Лестър за полуфинал, влезе в елитен топ 3 на ФА Къп (ВИДЕО)


И нелеп автогол не спря Челси срещу Лестър за полуфинал, влезе в елитен топ 3 на ФА Къп (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

498 0

Челси и Лестър сътвориха зрелище на 1/4-финала на ФА Къп в мач, в който лондончани сами се затрудниха, но все пак победиха с 4:2. Марк Кукурея откри в 13', а Коул Палмър удвои в края на първото полувреме. Аксел Дисаси си отбеляза нелеп автогол в 51', а в 62' Стефи Мавидиди изравни.

Гостите останаха с човек по-малко в 73' след червен картон Калъм Дойл. Това оказа влияние и в добавеното време се разписаха резервите Карни Чуквуемека и Нони Мадуеке.

Коул Палмър вкара и асистира за гол в шест отделни мача за Челси във всички състезания през този сезон, най-много от всички играчи от Висшата лига през 2023-24 г.  Челси влезе в топ 3 с най-много участия в полуфиналите на ФА Къп в историята на състезанието: 31 - Ман Юнайтед, 30 - Арсенал, 27 - Челси.

Лестър започна доста агресивно двубоя, но това не донесе нужния резултат, тъй като Чеслси атакуваше повече. Палмър успя да нацели гредата след 10 изиграни минути, а 3' след това отборът на Маурисио Почртино откри резултата. Джаксън проби отдясно и намери с подаване Кукурея пред опразнената врата. Защитникът без затруднения вкара за 1:0.

Лондончани продължиха да създават положения, но стражът има за малко да ги вкара в неприятности, като позволи на Патсон Дака до го доближи. Той обаче се засуети и не нанесе удар. Последваха нелоши минути за "лисиците", но така и не успяваха да преодолеят защитата на Челси.

В 26' Рахийм Стърлинг не се справи никак добре, след като отборът му получи дузпа и пропусна от 11-метровия удар. Малко преди края на първото полувреме той бе изведен сам срещу вратаря от Кайседо, но отново пропусна. Секунди след това се реваншира, като проби и намери отлично Палмър, който удвои аванса на Челси.

6 минути от началото на второто полувреме се стигна до нелеп автогол на Аксел Дисаси.  Той реши да връща към вратаря си от над 30 метра, но или не видя, че стражът е излязъл извън наказателното поле, или опитът му за подаване бе потресаващ. В крайна сметка топката бе пратена силно към вратата и далеч от вратаря.

В 62' Лестър стигна до изравняване. Мавидиди направ хубав пробив и със страхотен удар насочи топката в долния ляв ъгъл на Санчес. В 70' обаче Дойл от Лестър бе изгонен и това отново донесе инициативата за Челси.

Първоначално съдията даде жълт картон на Калъм Дойл и дузпа за Челси. След разглеждане с ВАР се видя, че нарушението е извън наказателното поле. Дузпата бе отменена, но пък бе показан червен картон. Стърлинг се зае да изпълни фала на границата на наказателното поле, но опитът му бе крайно разочароващ. И все пак в добавеното време на срещата гостите от Лестър рухнаха.

Първо Коул Палмър се отличи с чудесен пас, намерил Карни Чукуемека  в наказателното поле, който се възползва от ситуацията стреля ниско по земята. След това Мало Густо подаде на Чуквунонсо Мадуеке, който укроти топката и нанесе страховит удар от ръба на наказателното поле за крайното 4:2.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички