Часове след думите на Абрамович: Челси изостана на 2 пъти и едва се спаси във ФА Къп


Часове след думите на Абрамович: Челси изостана на 2 пъти и едва се спаси във ФА Къп
Снимка: Getty Images

1929 0

Само няколко часа, след като руският олигарх Роман Абрамович обяви, че продава Челси и няма да бъде собственик на клуба 13 години по-късно, "сините" от Лондон бяха близо до голяма издънка. Момчетата на Томас Тухел на два пъти изоставаха в резултата на осминафинала срещу втородивизионния Лутън, но в крайна сметка надделяха с 3:2.

Тухел не бе избрал твърдите си титуляри, но в състава личаха имената на Антонио Рюдигер, Жоржиньо, Ромелу Лукаку, Мейсън Маунт и Тимо Вернер. Въпреки това Лутън на два пъти повеждаше през първата част (2' и 40'), а Саул Нигес успя да изравни временно резултата с първия си гол, откакто е под наем в клуба от Атлетико (Мадрид) - това му отне... 21 мача.

Челси имаше достатъчно крещящо предимство във всички аспекти от играта и то се задържа и през второто полувреме, когато обаче успеваемостта на "сините" се подобри. Вернер (68') и Лукаку (78') осъществиха пълния обрат, като германският нападател завърши срещата и с две асистенции.

Голът за Лукаку пък бе негов 15-и във ФА Къп в кариерата му, в която е бил част от Челси (2), Манчестър Юнайтед (6) и Евертън (7). Всички тези попадения са реализирани за точно 22 срещи от него в състезанието. Голът за Вернер пък бе негов първи от януари 2022 година насам, когато вкара на Честърфийлд.

Лутон напуска турнира, но си остава първият отбор, който е успял да вкара две попадения като гост на Челси от Зенит през декември миналата година в Шампионска лига.

За Челси предстои по-отпусната програма през следващата седмица, тъй като след гостуването си на Бърнли във Висшата лига през уикенда (събота 5-и март), приема Нюкасъл отново в първенството, но над седмица след това (неделя - 13-и март).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички