Часове делят Арсенал до подпис с Фабио Виейра от Порто, сравняват го със Санти Касорла


Часове делят Арсенал до подпис с Фабио Виейра от Порто, сравняват го със Санти Касорла
Снимка: Getty Images

1734 0

Трансферът на халфа на Порто – Фабио Виейра в Арсенал е въпрос на часове, съобщават медиите в Англия. Той ще пристигне при „артилеристите“ за сумата от 40 милиона евро, като 35 ще бъдат платени на момента от лондончани, а другите 5 ще бъдат под формата на бонуси, според португалския „Record”. Очаква се в следващите часове играчът да пътува до Лондон за медицински прегледи и след това да подпише договор за 5 години с „топчиите“.

Феновете на Арсенал са много развълнувани от потенциалното ново попълнение и дори се появиха видеа с уменията и великолепните отигравания на Виейра. Според привържениците на Арсенал, халфът на Порто много им напомня на бившия играч на тима Санти Касорла, който играеше на сходна позиция с Виейра и беше също толкова техничен.

Фабио Виейра ще бъде второто попълнение за тима на Микел Артета през летния трансферен прозорец, след като клубът осъществи сделката за 19-годишния бразилски младок Маркиньос миналата седмица.

Виейра изигра 39 мача за Порто през миналия сезон, като отбеляза седем гола и направи 16 асистенции. Атакуващият полузащитник е преминал през юношеските формации на Порто и прави своя дебют в първия отбор през 2020 г. Той има общо има 75 мача за „драконите“ и десет гола.

Вижте още: Селекцията на Арсенал няма да спре дотук - звезда на Наполи се доближава до "артилеристите"

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички