Арсенал изпрати оферта от 50 милиона паунда за футболист на Манчестър Сити


Арсенал изпрати оферта от 50 милиона паунда за футболист на Манчестър Сити
Снимка: Getty Images

1295 0

Арсенал е отправил оферта на стойност малко под 50 милиона паунда за нападателя на Манчестър Сити - Габриел Жезус, а клубът е уверен, че ще успее да привлече бразилеца на "Емиратс", пише "The Times".

"Артилеристите" вече подписаха с Маркиньос от бразилския Сао Пауло и американския вратар Мат Търнър от Ню Ингланд Революшън. Жезус, обаче, ще се превърне в най-големия им трансфер, ако сделката бъде осъществена.

Нападателят, който игра под ръководството на треньора Микел Артета, докато испанецът бе асистент на Пеп Гуардиола в Сити, ще търси отбор, който да му гарантира повече игрови минути.

Предвид пристигането на Ерлинг Холанд и Хулиан Алварес на "Етихад", минутите на Жезус се очаква допълнително да бъдат ограничени. Арсенал търси подсилване в атака след разделите с Пиер-Емерик Обамеянг, който отиде в Барселона през лятото, и Александър Лаказет, завърнал се във френския Лион. 

Веднъж щом лондончани си гарантират Жезус, отборът ще погледне към подсилване на полузащитната си линия. "Топчиите" се целят в Юри Тилеманс от Лестър и ще се опитат да привлекат белгийския национал в Лондон.

Вижте още: Барселона и Гави най-накрая се разбраха, каталунците му слагат цена от 1 милиард евро

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички