Бруно Фернандеш счупи впечатляващ рекорд във Висшата лига


Бруно Фернандеш счупи впечатляващ рекорд във Висшата лига
Снимка: Getty Images/Guliver

1362 0

Атакуващият халф на Манчестър Юнайтед Бруно Фернандеш се превърна в първия играч в историята на Висшата лига, който печели наградата за най-добър футболист на месеца четири пъти в рамките на една година. Португалският национал акостира на "Олд Трафорд" преди по-малко от година, но вече се утвърди като един от най-добрите играчи в Лигата, а статистиката потвърждава това.

Фернандеш бе избран за номер 1 на месец декември, след като отбеляза три гола и направи четири асистенции, помагайки на своя тим да се изкачи до върха на класирането след труден старт на сезона. 26-годишният халф спечели приза още през февруари, юни и ноември и е първият с четири награди в рамките на една календарна година.

"Имах наистина силен месец с три гола и четири асистенции. Да вкарваш и да асистираш на съотборниците си е перфектно. Искам да спечеля други трофеи и награди, но съм щастлив, че записвам историческо постижение", сподели Фернандеш.

Манчестър Юнайтед има три точки преднина на върха на класирането пред втория Ливърпул, преди двата тима да се изправят един срещу друг на "Анфийлд" в неделя.

"Много сме далеч от това да можем да говорим за титлата. Трябва да продължим да работим. Играем срещу един от най-добрите отбори в Англия и знаем какво значи този мач за феновете. Но нашата цел остава една - трите точки", коментира португалецът, който подобри рекорда и за директно участие в най-много голове от халф в рамките на една година във Висшата лига.

А какво каза Оле Гунар Солскяер преди дербито с Ливърпул - четете тук

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички