Официално: Уейн Рууни сложи край на кариерата си и пое Дарби Каунти за постоянно


Официално: Уейн Рууни сложи край на кариерата си и пое Дарби Каунти за постоянно
Снимка: Getty Images/Guliver

5540 0

Легендата на Манчестър Юнайтед и английския национален отбор Уейн Рууни официално прекрати състезателната си кариера и едновременно с това бе назначен за мениджър на Дарби Каунти за постоянно. В последната година рекордьорът по голове за "червените дяволи" и "трите лъва" изпълняваше ролята на играещ асистент на предишния мениджър Филип Коку, а след освобождаването на нидерландеца Рууни пое временно "овните".

След девет мача начело на тима, в които той записа три победи, четири равенства и три загуби, ръководството на клуба от Чемпиъншип му предложи позицията за постоянно. По този начин Рууни приключва с футбола като състезател и директно влиза в треньорската професия, подписвайки договор за две години и половина с тима.

"Възможността да последвам стъпките на Брайън Клъф, Джим Смит, Франк Лампард и Филип Коку (бивши мениджъри на Дарби Каунти) е чест за мен. От първия момент усетих, че Дарби е точното място за мен", сподели бившият играч на Евертън, Манчестър Юнайтед и Ди Си Юнайтед.

Лиам Росиниър ще бъде асистент на Рууни, а в щаба му влизат още бившият ирландски национал Шей Гивън и Джъстин Уокър. Бившият селекционер на Англия Стив Макларън запазва позицията си на технически директор в клуба.

Очаква се до една седмица да бъде финализирана смяната на собствеността на клуба, като съвсем скоро той ще стане притежание Деветнио Холдинг Груп. Сделката бе договорена още през ноември, но поради технически детайли финализирането и се забави, което доведе до несигурност в отбора, като играчите не са получили заплатите си за декември.

Наскоро Рууни призна, че през 2010 година е мечтаел да играе за Барселона (подробности тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички