Бразилецът Маркиньос от Сао Паоло пред трансфер в Арсенал


Бразилецът Маркиньос от Сао Паоло пред трансфер в Арсенал
Снимка: GettyImages

1515 0

Бразилският флангови футболист на Сао Паоло Маркиньос изглежда като почти сигурно ново попълнение на английския Арсенал. Твърди се, че той е трябвало да премине медицински прегледи при „артилеристите“, но според английското издание „Дейли Мейл“, Улвърхемптън се е намесил и се опитва да отмъкне бразилеца под носа на Арсенал. От „вълците“ дори твърдят, че имат предварително споразумение с фланговия футболист. Въпреки това, на този етап няма нищо конкретно.

Ако не се появят сериозни пречки, се очаква Арсенал да подпише с Маркиньос срещу 3 милиона паунда, които ще бъдат заплатени на Сао Паоло.

Бразилският пазар се превърна във все по-предпочитан от европейските грандове и доста често млади футболисти от местния елит се вписват отлично в обстановката в Европа и почти веднага демонстрират огромния си потенциал. Пример за такъв играч в Арсенал е Габриел Мартинели, който пристигна при „топчиите“ през 2019 година, но бързо се утвърди в състава на Микел Артета.

Други младоци от страната на кафето пък не успяват веднага да разкрият уменията си , тъй като им е необходимо повече време, а други дори биват преотстъпвани в други отбори с цел да се обиграят. Какъв ще е случаят с Маркиньос при евентуален трансфер в Арсенал предстои да разберем.

Иначе „артилеристите“ продължават да търсят качествен нападател, тъй като разочароващият до момента Александър Лаказет най-вероятно ще бъде продаден. С трансфер на „Емирейтс Стейдиъм“ бяха свързвани Серж Гнабри, Виктор Осимен, Алваро Мората и Габриел Жезус.

Вижте още: Ще си върне ли Арсенал  футболист от Олимпик Марсилия

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички