Блестящ Дарвин Нунес с два късни гола спаси 10 от Ливърпул срещу Нюкасъл (ВИДЕО)


Блестящ Дарвин Нунес с два късни гола спаси 10 от Ливърпул срещу Нюкасъл (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

5020 0

Ливърпул и Нюкасъл изиграха много вълнуващ двубой от 3-тия кръг на Висшата лига на "Сейнт Джеймсис Парк". Мърсисайдци спечелиха с 1:2, като победата дойде след късен обрат. В големия герой се превърна резервата Дарвин Нунес с двата си гола в 81' и 90+3'. Антъни Гордън пък откри в 25'.

Отборът на Юрген Клоп не започна добре двубоя, като освен откриващото попадение в 27' остана и с човек по-малко. Върджил ван Дайк бе изгонен с директен червен картон - първият му, откакто е на "Анфийлд".

През второто полувреме обаче мърсисайдци подходиха много търпеливо и изиграха мъдро двубоя. Въпреки че Нюкасъл имаше и греда, то до изравнителното попадение "свраките" свалиха темпото, а не търсеха втори гол.

Големият герой е критикуваният от миналия сезон Дарвин Нунес. Той влезе в 77' на двубоя и за краткото време докрая донесе пълен обрат. Ливъпрул има 7 точки от 3 мача, а Нюкасъл остана с 3 пункта.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Срещата започна в бързо темпо още от началните минути, като мърсисайдци бяха малко по-активни. Матип стреля след центриране от корнер, но ударът не бе достатъчен силен. Александър-Арнолд пък получи жълт картон след само 5 минути игра, а малко по-късно "свраките" поискаха и втори жълт за него след ново нарушение. реферът обаче само го предупреди. 

В 15' Жолеинтон стреля опасно с десния крак, но Алисон спаси, както и при добавката на Антъни Гордън. В ответната атака Ливърпул отговори подобаващо, като Диас проби и стреля опасно, но право в Поуп.

В 25' домакините излязоха напред в резултата. Трент Александър-Арнолд не успя да спре върната топка и тя мина зад него. Именно там се намеси Гордън, който излезе сам срещу Алисон и не сгреши за 1:0.

Две минути след това положението за състава на Юрген Клоп се влоши още повече, след като Върджил ван Дайк бе изгонен с директен червен картон.Той извърши фал спрямо Александър Исак точно пред наказателното поле, като бранителят имаше сериозни претенции, че е играл с топката. Въпреки това съдията не промени решението и изгони капитана на мърсисайдци.

 

До края на полувреме нямаше особено интересни ситуации, като в 38' Трипиър откри Алмирон, който отново шутира с левия крак. Доста неточно обаче.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Втората част започна по-спокойно в сравнение с първата. 10 минути след подновяването Гордън отправи удар след продължила атака на домакините, но Алисон хвана без напрежение. Клоп пък след това направи смени, като Диого Жота и Харви Елиът се появиха в игра.

В 67' Жота изведе Салах добре в наказателното, откъде стреля, но Ботман със страхотен шпагат предотврати опасността.  В 75' Нюкасъл можеше да отбележи втори гол, но гредата спаси мърсисайдци. Алмирон направи страхотен пробив и стреля от средно разстояние, но нацели лявата греда.

Ливърпул търпеливо изчакваше своя момент и търсеше изравнително попадение, което дойде 9 минути преди края на редовното време. Жота изведе Дарвин Нунес, който с плътен удар по земя се разписа за 1:1.

След по-спокойните минути за Нюкасъл преди изравнителното попадение, то на финала опитаха да притиснат съперника си и да вкарат второ попадение. В 88' Алисон спаси удар на Лонгстаф, за да успокои съотборниците си. Отново той се опита да отбележи гол в добавено време, като опита да атрактивно отиграване с пета, но бразилският страж внимаваше.

А в третата минута от добавеното време влезлият като резерва Нунес донесе пълен обрат с второто си попадение в двубоя. Тези два гола са първи за него от началото на сезона.

 

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Нюкасъл: Попе, Трипиър, Шер, Ботман, Бърн, Тонали, Гимараеш, Жоелинтон, Гордън, Алмирон, Исак

Ливърпул: Алисон, Робъртсън, Ван Дайк, Матип, Арнолд, Ендо, МакАлистър, Собослай, Диас, Салах, Гакпо

ПРЕДИ ДВУБОЯ


През сезон 2022/23 г. "свраките" оставиха страхотни впечатления, завършвайки четвърти в крайното класиране и осигурявайки си място в групите на Шампионска лига. Новата футболна година момчетата на Еди Хау стартираха с победа с 5:1 над Астън Вила и минимална загуба с 0:1 от шампиона Манчестър Сити.

Мърсисайдци от своя страна имат за какво да си връщат. Именно предстоящият им съперник ги лиши от шанса да се състезават в първия по сила европейски клубен турнир, завършвайки с 2 точки пред тях на четвъртата позиция. Новата кампания "червените" стартираха с реми 1:1 срещу Челси и успех с 3:1 над Борнемут.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички