Бизнесмен се отказа да купува Манчестър Юнайтед, обясни и защо


Бизнесмен се отказа да купува Манчестър Юнайтед, обясни и защо
Снимка: Getty Images

2686 0

Финландският бизнесмен, инвеститор и филантроп Томас Зилиакус е оттеглил офертата си за закупуване на Манчестър Юнайтед. Той обясни решението си с това, че забавянето в целия процес на продажбата ще затрудни новия собственик в изграждането на боеспособен отбор за следващия сезон 2023/24!

"Отказах се от участие в наддаването в третия кръг на подаването на офертите. Основната причина е забавянето на целия процес. С това забавяне ще бъде много трудно за всеки нов собственик да изгради печеливш отбор за следващия сезон. Реално следващата кампания ще бъде едно харчене на пари без реални изгледи от възвръщаемост в рамките на поне 18 месеца", мотивира се 69-годишният Зилиакус в социалните мрежи.

Той бе един от няколкото сериозно подплатени във финансово отношение кандидати, заедно с британския милиардер Джим Ратклиф, основател на производителя на химикали INEOS, както и шейх Джасим Бин Хамад Ал Тани, който е син на бившия министър-председател на Катар.

Офертата на живеещия в Сингапур финландец е била за 4 милиарда долара, твърдят медии в Азия, без да посочват източници. Иначе човекът, който идва от солидно семейство на политици и революционери против руската власт във Финландия през 19-и век, е силно увлечен по футбола. Бил е четири години президент на ХИК Хелзинки в родината си, а след като се мести в Азия започва работа като изпълнителен директор в сингапурския клуб Джейланг Интернешънъл.

Бизнес-кариерата му започва като управител на телекомуникационната компания "Нокиа", а когато се мести като търговски директор на "Нокиа" за Азия, решава да се отдели и създава компании за онлайн-платформи и интернет-търговия.

*Още новини за Манчестър Юнайтед ще откриете в SPORTLIVE.BG!

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Шампионска лига

"Трябва да сме късметлии": Левандовски охлади мераците на Барселона за Шампионска лига

Суперзвездата на Барселона - Роберт Левандовски, "охлади" мераците на феновете на отбора за триумф в тазгодишното...

Реклама
Най-четени новини

виж всички