Бившият "вълк" Жота наказа Уулвс и върна Ливърпул в битката за топ 4 във Висшата лига


Бившият "вълк" Жота наказа Уулвс и върна Ливърпул в битката за топ 4 във Висшата лига
Снимка: Getty Images/Guliver

3603 0

Английският шампион Ливърпул постигна трудна победа като гост на Уулвърхемптън с минималното 0:1 в двубой от 28-ия кръг на Висшата лига. Единственото попадение на "Молиню Стейдиъм" отбеляза бившият "вълк" Диого Жота. Срещата бе белязана и от неприятен инцидент с Руи Патрисио в края на мача, при който вратарят се сблъска с Конър Коуди и имаше нужда от спешна медицинска помощ, преди да бъде изнесен на носилка от терена и откаран в болница.

Още във втората минута Алисон Бекер допусна грешка, след като не успя да улови на пръв поглед лесно центриране в наказателното поле. Нат Филипс скочи току пред бразилеца, което му попречи да проследи пътя на топката. Алисон изпусна топката, която отиде в краката на противников играч, а бразилецът се приземи върху него, събаряйки го на земята. Останаха съмнения за дузпа, но съдията не видя нарушение от страна на Алисон.

В петата минута Алисон се намеси блестящо, за да парира удар на Нелсон Семедо. В 13' Мане нахлу в наказателното поле и успя да преодолее Руи Патрисио, но избяга твърде встрани от вратата и не успя да нанесе удар. Патрисио рискува да фаулира сенегалеца, който обаче не падна въпреки контакта помежду им. В 38' отново Мане бе близо до гол, но негов удар с глава премина встрани от целта.

В 45-ата минута Рубен Невеш пропиля добър шанс за гол пред вратата на Ливърпул. В продължението на първата част Ливърпул успя да се добере до така важния първи гол. Садио Мане изведе Диого Жота в наказателното поле, а бившият футболист на Уулвс изненада Руи Патрисио с удар в близкия ъгъл с по-слабия му ляв крак - 0:1!

В 49-ата минута бившият играч на Ливърпул Конър Коуди можеше да изравни за Уулвс, но ударът му премина с малко над вратата. В следващите минути "вълците" опитваха да притиснат своя съперник, но без явен резултат. Десетина минути преди края на мача Салах и Жота имаха възможности да вкарат, но Патрисио се намеси.

В 87-ата минута Мохамед Салах бе изведен зад гърба на отбраната на "вълците" и прати топката в мрежата им, но страничният съдия вдигна флага си за засада. В същата ситуация Патрисио и Коуди се сблъскаха, а стражът на Уулвс трябваше да напусне игра принудително заради получения удар в главата. Португалският вратар се нуждаеше от кислородна маска и спешна помощ от медицинския екип на терена, а след това бе откаран в болница.

Едва в 100-ата минута главният арбитър поднови играта и даде 7 минути добавено продължение. В него Фабио Силва бе най-близо до изравнителен гол за "вълците", след като успя да играе с топката в непосредствена близост до вратата, но ударът му се оказа лесна плячка за Алисон.

С победата Ливърпул се изкачи до шестото място във Висшата лига с актив от 46 точки - на пет пункта от четвъртия Челси. Уулвърхемптън остава на 13-о място с 35 пункта.

ПРЕДИ СРЕЩАТА:

Ливърпул е в серия от 6 поредни домакински загуби във Висшата лига, а на фона на този антирекорд "червените" се справят прилично далеч от дома. В последните си четири гостувания мърсисайдци постигнаха 3 победи. Техният съперник Уулвърхемптън не се наслаждава на особено добра форма, като не познават вкуса на победата от три мача насам.

Кадровите проблеми в Ливърпул си остават все същите - тримата централни бранители Върджил ван Дайк, Джо Гомес и Жоел Матип остават трайно в лазарета, а същата съдба сполетя и капитана Джордан Хендерсън. Раул Хименес е аут за "вълците", докато Марсал и Даниел Поденс са под въпрос за днешния двубой.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Уулвс: Патрисио, Саис, Коуди, Боли, Отто, Семедо, Моутиньо, Невеш, Нето, Траоре, Вилиан Жозе

Ливърпул: Алисон, Александър-Арнолд, Кабак Филипс, Робъртсън, Фабиньо, Тиаго, Вайналдум, Мане, Салах, Жота

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички