Ливърпул плаща 12 милиона на Уулвс за Жота


Ливърпул плаща 12 милиона на Уулвс за Жота
Снимка: Getty Images/Guliver

1331 0

Уулвърхемптън Уондърърс очаква да получи допълнителни 12 милиона британски лири по договорката с английския шампион Ливърпул за нападателя Диого Жота. Траншът трябва да стане идното лято.

Клубът от Западен Мидландс се е разбрал с мърсисайдци за разсрочване по парите за португалеца при трансфера му през септември, позволявайки му да премине на „Анфийлд” срещу 45 милиона паунда.

Тогава двата клуба са се разбрали Ливърпул да плати 37 милиона от сумата в хода на следващите сезони, а лятото да бъде изплатена след 12 месеца заради тежкия финансов период за всички футболни клубове из света.

Според The Telegraph, Ливърпул ще задели тази сума за „вълците” през идното лято, след като вече са платили и допълнителни 5 милиона по сделката.  Останалите 28 милиона паунда по сделката ще продължат да пристигат в касите на Уулвс на по-късен етап, тъй като всеки клуб се стреми да установи уреден паричен разход през идните години.

Двата отбора си дават спор в понеделник вечер на „Молиньо” от 22,00 часа българско време, а сайтът Sportlive.bg ще проследи всичко интересно за вас от мача Уулвс – Ливърпул.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички