Бивш треньор на Салах го сравни с... Христо Стоичков


Бивш треньор на Салах го сравни с... Христо Стоичков
Снимка: Getty Images/Guliver

6131 0

Бившият селекционер на Египет Боб Брадли говори ласкаво за бившия си кадър Мохамед Салах. Той направи любопитно сравнение между звездата на Ливърпул и голямата футболна легенда на България Христо Стоичков. Камата и Брадли работиха заедно в американския Чикаго Файър.

"Мохамед Салах винаги е бил специален талант, като силните му страни са сравними с тези на Христо Стоичков. Христо дойде в Чикаго, като клубът стана последната част от кариерата му. Но движението, силата и експлозивността му бяха впечатляващи. Когато започнах да работя със Салах, видях някои от същите неща", призна Брадли пред Goal.com.

Както е известно, в дебютния си сезон с червената фланелка във Висшата лига египтянинът наниза 41 гола във всички турнири.

"Салах се движи чудесно както извън наказателното поле, така и вътре в него. Той знае как да завърши атаката. Най-добре умее да навлиза отдясно наляво и да си нагласи топката на левия крак, след което да я завърти право в ъгъла", коментира треньорът, който води Ехгипет между 2011 и 2013 година.

Брадли обаче призна, че не е очаквал подобно избухване от бившия си възпитаник. "Дали съм очаквал да вкара всичките тези голове? Може би не, но съм казвал на всички през годините, че Салах е специален талант и специален човек", категоричен бе той.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички