Религията спира Мохамед Салах от участие във финала на Шампионска лига


Религията спира Мохамед Салах от участие във финала на Шампионска лига
Снимка: http://www.liverpoolfc.com/

6761 0

Отборът на Ливърпул е на 90 минути от това да се класира за финала на Шампионска лига. Играчите на Юрген Клоп спечелиха първия 1/2-финал с Рома на "Анфийлд" с 5:2, като предстои реванш между двата тима следващата седмица.

Ако "червените" стигнат до финала, който ще се играе на 26 май в Киев, те може да се окажат без голямата си звезда Мохамед Салах. Причина за това е свещеният за мюсюлманите месец Рамазан, който стартира на 15 май и завършва на 14 юни. Според вярата си, в този период вярващите не трябва да приемат храна и течности в светлата част на денонощието, което безспорно ще се отрази на головата форма на Салах.

"Рамазан е доста труден период за мен, защото имаме по две тренировки. Времето е горещо, а аз играя във всеки мач. Вода можех да пия след 21:30 ч. Свикнах, а сега, когато приключи, вече мога да ям и пия като преди. Когато тренираш в такъв ритъм по два пъти на ден, по време на второто занимание тонусът пада, но това е много важно за мен.", разказа преди 4 години Салах, когато носеше екипа на "Челси".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички