Бивш треньор на Ливърпул за Шаби Алонсо: Дали ще може да го прави в продължение на 5 години, на 10 години?


Бивш треньор на Ливърпул за Шаби Алонсо: Дали ще може да го прави в продължение на 5 години, на 10 години?
Снимка: Getty Images

2385 0

Бившият старши треньор на Ливърпул и настоящ на Селта - Рафаел Бенитес, изрази мнение, че може би все още е прекалено рано за Шаби Алонсо да застава начело на мърсисайдци.

Както е известно, Юрген Клоп ще си тръгне от "Анфийлд" през идното лято, а наставникът на Байер Леверкузен е сред най-спряганите имена за негов наследник.

Коментарът на Бенитес за Алонсо

Бенитес работеше в Ливърпул между 2004-та и 2010-а година, а в онзи период имаше възможност лично да тренира Алонсо. Сега, в интервю за "The Times", 63-годишният мениджър обясни следното:

"Той беше умен и анализираше всичко. Понякога, когато обясняваш нещо на футболистите, трябва да им го повтаряш. Шаби беше един от тези, които научаваха нещата най-бързо".

ОЩЕ: Вторият най-желан след Шаби: "Хамелеонът" в тактиките, който донесе първа титла от 19 години!

"Той е голямо име, добър професионалист и човек е, интелигентен е... В момента се справя много добре, така че разбирам защо го свързват с Ливърпул. Но в днешно време покрай социалните мрежи всичко се случва прекалено бързо и хората не виждат голямата картина", продължи Бенитес.

Рафаел Бенитес

"Шаби беше в академията на Реал Мадрид, след това водеше втория отбор на Реал Сосиедад, а после отиде в Германия. Това ти носи известен опит. Не е лесно да отидеш в нова държава и да бъдеш успешен, така че от тази гледна точка той се справя добре. Има потенциал да бъде много добър треньор и ако разполага с добри играчи - ще бъде успешен. Но дали ще може да го прави в продължение на 5 години, на 10 години? Не знам...".

"През лятото може да се премести в някой топ клуб, но там ще очакват от него да спечели титлата. А ако завърши на второ място, дори да е направил чудесен сезон, хората ще кажат: "О, той се провали"", прогнозира Рафа Бенитес.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - Съжалява ли Коутиньо, че не послуша Юрген Клоп и смени Ливърпул с Барселона през 2018-а година?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички