Бивш съотборник на Кристиано Роналдо разкри голямата цел пред португалеца преди да се пенсионира


Бивш съотборник на Кристиано Роналдо разкри голямата цел пред португалеца преди да се пенсионира
Снимка: Getty Images/Guliver

1294 0

Легендата на Манчестър Юнайтед и бивш съотборник на Кристиано Роналдо в тима - Гари Невил, разкри каква е голямата цел на португалеца, която той иска да изпълни преди да приключи с футбола. А именно - да задмине Пеле по брой попадения. Роналдо не е далеч от постижението на бразилеца, който има 650 гола за първенство (в 694 мача). Португалецът има 626 до този момент, но в далеч повече двубои - 838.

"Неговата мания да бъде най-добрият играч в света е извънземна. Това е вероятно единственият човек, с когото съм играл, който е признал, че индивидуалните награди са важни за него. Изключително важно му е да е най-добрият в света, но и едновременно с това да бъде този човек, който помага на отбора" - започна Невил.

"Това, което е направил през годините, е толкова специално, а той се е трудил толкова много за него. Има мания да вкарва голове. Повдига нивото на професионализъм с всяка изминала година. Нямам съмнение, че иска да задмине рекорда на Пеле - да подобри головите му показатели. Той иска да е най-добрият, но разбира, че ако това се случи - ще е в полза и на неговия отбор, който ще печели победи и трофеи" - каза още англичанинът.

Все пак, Пеле остава световен рекордьор на Гинес, който няма да бъде застигнат със своите 1281 гола във всякакви двубои - национални, клубни и приятелски. А ето други 32 футболисти, които държат Световен рекорд на Гинес.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички