Бивш играч на Сити за строгите правила на Гуардиола и каква е основната разлика с Венгер


Бивш играч на Сити за строгите правила на Гуардиола и каква е основната разлика с Венгер
Снимка: Getty Images

1647 0

Бившата звезда на Манчестър Сити Гаел Клиши разказа за строгите стандарти на Пеп Гуардиола по време на тренировките. Испанският мениджър е смятан за един от най-великите треньори, които някога били част от играта и е известен с високите си стандарти. Клиши прекара шест години в Сити, след като се присъедини след осемгодишен престой в Арсенал, където работи с легендарния мениджър Арсен Венгер.

Разликите между Венгер и Гуардиола

 Французинът, който беше част от екипа на Гуардиола една година преди напускането му, беше помолен да сравни двата си престоя. "Две различни поколения. Арсен имаше двама асистенти и треньор на вратарите. Пеп имаше осем или девет, които работеха с него". "В днешно време детайлите са много важни. В миналото, ако имаше най-добрия играч, печелиш повечето от мачовете. Клубовете с по-малки бюджети се опитваха да затруднят по-големите. Трябваше да се грижиш за здравето си, за начина си на живот. Трябваше да спиш добре, да ядеш добре, да работиш добре. Клубът да харчи пари е много важно във футбола в наши дни".

Строгите правила на Пеп

"Пеп Гуардиола имаше строги правила, но това е много нормално. Например, ако сте били два килограма по-тежък от нормалното, няма да тренирате. Просто ще бягали и ще работите отделно от отбора". А в Сити се надяват през този трансферен прозорец да направят размяна на играчи с Барселона, но ще се окаже трудна задача.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички