Бивш халф на Ливърпул: Де Бройне трябва да пляска на играчи, недостойни да вържат връзките на бутоните му


Бивш халф на Ливърпул: Де Бройне трябва да пляска на играчи, недостойни да вържат връзките на бутоните му
Снимка: Twitter

1947 0

Бившият футболист на Ливърпул Дани Мърфи разкритикува обещанието на Манчестър Сити да направи шампионски шпалир на играчите на Ливърпул в мача от 32-ия кръг на Висшата лига. Дербито между шампиона на 2019-а и настоящия такъв е на стадион "Етихад" в Манчестър. Бившият халф изкара 6 години на "Анфийлд" в края на 90-те и началото на новото хилядолетие. Той стана най-добрият играч на мърсисайдци за сезон 2002/03.

"Това е проява на уважение, тип "правилното нещо", послание към целия футболен свят, че сте показали уважение и благосклонност към победителя. Това, което Сити ще демонстрира в четвъртък, ще покаже тяхното смирение, признание за качеството на играта на Ливърпул", започна Мърфи, цитиран от talkSPORT.

"Всичко това е пълна глупост! Не знам кога и защо започна това, но бих се почувствал неловко. Ако трябваше, също бих участвал в шпалира, но не бих искал да го правя, защото щеше да се получи неискрено. Помислете за тези, които ще ръкопляскат на тези момчета. Кевин Де Бройне - може би най-добрият център в света, пляска с ръце на халфове, които не са достойни дори да завържат връзките на бутоните му. Бих казал така: "Да, достатъчно, момчета". Бих се чувствал неловко в този коридор", продължи той.

"Интервюирах Де Бройне, той, разбира се, уважава Ливърпул. Но Кевин не иска да стои на домашната арена и да пляска на опонента си. В този момент ти се иска да кажеш: "Нямам търпение да започне следващия сезон, нека приключим с тази игра и да покажем колко сме яки", завърши бившият футболист. Иначе, наскоро Хосеп Гуардиола призна, че без интрига на Сити му е трудно да се концентрира в мачовете до края на сезона.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички