Битката продължава - Арсенал победи Уест Хям и отново измести Тотнъм от топ 4 (ВИДЕО)


Битката продължава - Арсенал победи Уест Хям и отново измести Тотнъм от топ 4 (ВИДЕО)
Снимка: GettyImages

1334 0

Арсенал победи с 2:1 Уест Хям в мач от 35-ия кръг на Висшата лига и продължи да мечтае за място в Шампионска лига през следващия сезон.

Резултатът бе открит от "артилеристите" в 38-ата минута, когато от корнер, Роб Холдинг се разписа с глава. Отговорът на гостите не закъсня и в 45-ата минута Джаред Боуен възстанови равенството. Победата за гостите донесе донесе Габриел Маглаеш в 54-ата минута, когато отново след ъглов удар и последвало ново центриране в наказателното поле бразилецът засече топката с глава, връщайки преднината на своя отбор.

Едно от дербитата на 35-ия кръг във Висшата лига съпостави Уест Хям и Арсенал - два отбора, борещи се да запазят съответните си позиции в топ 6. Желанието на двете страни да си тръгнат с точки след срещата бе предпоставка за много атакуващ футбол. 

Двата отбора започнаха предпазливо мача. Първите 15 минути от срещата преминаха в разигравания от двете страни в рамките на собствените им половини от терена. 

Първото опасно положение пред една от двете врати в мача дойде в 27-ата минута, когато Пабло Форналс нахлу в наказателното поле, отправяйки мощен шут, който профуча над напречната греда на вратата, пазена от Арън Рамсдейл. 

2 минути по-късно още по-чисто положение се откри пред Мануел Ланзини, който на втора греда, на около 5 метра от вратата изпрати топката в тялото на Роб Холдинг. 7 на 5 бе съотношението нападатели-защитници при тази атака на "чуковете". 

Отговорът на Арсенал, макар и закъснял, дойде. В 38-ата минута "артилеристите" откриха резултата от ъглов удар. Роб Холдинг се извиси над бранителите на домакините и след точно центриране на Букайо Сака отбеляза първото си попадение във Висшата лига.

Само минута по-късно Уест Хям можеше да възстанови равенството. Отново след корнер Деклан Райс принуди Рамсдейл да покаже невероятен рефлекс, с който да запази мрежата си суха.

Двата отбора имаха прекрасна успеваемост от ъглови удари през годината. Попадението на Холдинг се превърна в 9-ото такова от корнер от началото на сезона за "червено-белите". Пропускът на Райс пък лиши домакините от десети гол от такова статично положение през кампанията.

В последната минута от редовните първи 45 ключовата фигура през сезона в състава на Уест Хям - Джаред Боуен, възстанови паритета. Нападателят отбеляза 10-ото си попадение в първенството до момента и "взриви" трибуните на "Лондон Стейдиъм".

Второто полувреме започна с размяна на атаки между двете страни. По-добрият в случая бе Арсенал. Отново след изпълнение на корнер и последвало неразбирателство в наказателното поле на домакините Габриел Магаляеш възстанови преднината на "червено-белите" (54').

Успеваемостта на "артилеристите" сякаш стъписа възпитаниците на Дейвид Мойс, чиято врата в следващите 15 минути бе "под обстрел". Макар гостите да отправиха 5 пъти повече удари след подновяването на играта, футболистите на Уест Хям притежаваха топката през по-голямата част от времето.

Ужасно близо да подсигури 3-те точки бе Еди Нкетия (72'), който след дълъг пас от Ел Нени излезе очи в очи с Фабиански, но удара, който отправи, премина на сантиметри от страничния стълб на вратата.

До края на срещата двата отбора си отправиха няколко удари, които обаче не се превърнаха в голове.

Победата на Арсенал изпрати отбора отново в топ 4, след като само преди часове Тотнъм бе изместил "артилеристите" на 5-а позиция след победата си с 3:1 над Лестър. Пред "топчиите" предстои наглед леката задача да се разправи с Лийдс, а седмица по-късно двата тима от Лондон ще се вкопчат в пряка битка, която до голяма степен би предопределила кой ще намери място в Шампионска лига през следващия сезон. Уест Хям от своя страна запазва 7-ото си място и насочва поглед към предстоящия реванш от Лига Европа срещу Айнтрахт, където "чуковете" трябва да наваксат гол пасив.

Video edited on Kapwing

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички