Битка на две идеологии: Арсенал и Тотнъм се изправят един срещу друг в люто лондонско дерби


Битка на две идеологии: Арсенал и Тотнъм се изправят един срещу друг в люто лондонско дерби
Снимка: Getty Images

1250 0

Лондонските грандове Тотнъм и Арсенал ще премерят сили днес (15 януари) един срещу друг в мач от 20-ия кръг на английската Висша лига, а залогът ще бъде огромен.

Арсенал ще се опита да увеличи преднината на върха пред втория Манчестър Сити с победа над "шпорите", докато момчетата на Антонио Конте ще се опитат да затвърди позициите си в класирането.

На първи октомври миналата година Арсенал надви "спърс" у дома с 3:1. Точни за "топчиите" тогава бяха Томас Партей, Габриел Жезус и Гранит Джака, единственият гол за Тотнъм бе отбелязан от Хари Кейн, а гостите трябваше да играят голяма част от второто полувреме с човек по-малко заради червения картон, показан на Емерсон Роял. 

Арсенал е отборът, който може да се похвали с повече победи в последните пет мача на двата отбора в английския елит. "Артилиеристите" са надделявали над градския си съперник три пъти, докато Тотнъм са го правили два пъти.

Според мнозина обаче зарядът на "Тотнъм Хотспър Стейдиъм" днес ще бъде различен, защото отборът на Конте ще направи всичко възможно да спре футболистите на Артета по пътя им към титлата в Англия.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички