Без Боксинг дей и т.н: Клубовете искат пауза във Висшата лига до януари?


Без Боксинг дей и т.н: Клубовете искат пауза във Висшата лига до януари?
Снимка: Getty Images/Guliver

1197 0

Все повече клубове от английската Висша лига настояват първенството да бъде прекратено в опит да се справят с нарастващата коронакриза в клубовете. Тяхното желание е да не играят мачове до Нова година включително, съобщава ESPN.

Ръководството на Висшата лига е било информирано, че с нарастването на случаите на заразяване с новия щам на вируса "омикрон" ще нарасне възможността за спиране на двубоите до 8-9 януари, когато трябва да се проведат мачовете от трети кръг на ФА Къп.

Това означава, че Висшата лига ще бъде принудена да отложи четири кръга от шампионата наведнъж, започвайки от този уикенд до 1-2 януари. Предложението към ръководството е мачовете в английския елит да се подновят на 15 януари.

От Висшата лига признаха, че клубовете преживяват бум на заразяването с коронавирус, но че възнамеряват да продължат своя график там, където е възможно, добавяйки, че здравето и благополучието на всички заинтересовани страни остава техен приоритет.

В тази връзка професор Стивън Райхер, съветник на Научно-консултативната група за извънредни ситуации (SAGE), заяви пред "Times Radio": "Наистина мисля, че ни е нужна кратка почивка, която да прекъсне тази верига. Мисля, че единственият начин да гарантираме, че NHS (Националната здравна служба) няма да бъде пренатоварена, но също така за да можем в тази ситуация наистина да се насладим на Коледа". Ето кой е последният засега клуб, който пострада от COVID-19. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички