"Беше лудост" - бивш съотборник от Тотнъм сравни Деле Али с Джуд Белингам


"Беше лудост" - бивш съотборник от Тотнъм сравни Деле Али с Джуд Белингам
Снимка: Getty Images

801 0

Бивш съотборник на Деле Али изрази мнение, че англичанинът е разполагал с неограничен потенциал и преди години е демонстрирал ниво, на каквото в момента е Джуд Белингам.

Припомняме, че бившият национал на Англия се озова в Тотнъм през 2015-а година и впоследствие бързо се утвърди като една от най-ярките млади звезди на Острова.

ОЩЕ: "Извини ми се": Деле Али с любопитни подробности около скандала с Моуриньо

След серия от контузии и несериозно отношение към тренировъчния процес обаче, кариерата на Али тръгна стремглаво надолу. Той стигна чак до Бешикташ, а в момента е играч на Евертън, но през сезон 2023/24 не е записал нито един мач...

Бен Дейвис за Деле Али

"Деле беше невероятен, когато дойде при нас. Той беше младо момче от Милтън Кийнс и сякаш просто играеше за забавление. Понякога му се получаваше, друг път - не, но за него нямаше значение на какво ниво е противникът", разказа Бен Дейвис пред "Gab&Juls Show".

Бен Дейвис и Деле Али

"Това, което правеше в Лига 1, се опитваше да го прави и срещу играчи като Лука Модрич и Тони Кроос. Не му пукаше срещу кого се изправя. Беше уверен в себе си. В първия си сезон при нас вкарваше голове за забавление, беше лудост".

"За него нямаше граница. По онова време той беше на нивото, на което в момента е футболист като Джуд Белингам например. Може би не беше толкова добър като него в технически план, но в крайна сметка играта се свежда до това да вкарваш голове, а Деле намираше начин да го прави и да раздава асистенции в почти всеки мач. Той докарваше кошмари на противниците си...", спомни си още 30-годишният Дейвис, който продължава да играе за "шпорите".

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕДеле Али разплака феновете си: Насилваха ме на 6 години, на 8 продавах наркотици

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички