"Беше истински лидер, големият шеф"! В Ливърпул тъгуват по напускащия Джеймс Милнър


"Беше истински лидер, големият шеф"! В Ливърпул тъгуват по напускащия Джеймс Милнър
Снимка: Getty Images

3101 0

Защитникът на Ливърпул - Ибрахима Конате, сподели колко всъщност важна е ролята в клуба на напускащия в края на сезона капитан на мърсисайцди Джеймс Милнър.

Англичанинът на "Анфийлд"

Полузащитникът се оттегля от отбора след 8 сезона с червената фланелка. През тях той записва 332 мача, 26 гола и 46 асистенции във всички турнири, вдигайки трофеите от Висшата лига, Шампионска лига, ФА Къп и Купата на Англия.

Неговото приключение като футболист на английския гранд обаче приключи. През лятото се очаква той да се насочи към Брайтън, с който вече има подписан едногодишен договор.

Ливърпул остава без един водач

Конате бе попитан по какъв начин се е адаптирал към английския футбол и начин на живот след акостирането си на Острова. В интервю пред "RMC Sports" той отдава значимото на своя вече бивш съотборник, когото определя като истински лидер.

"Бях истински късметлия да играя с Джеймс Милнър, който напуска този сезон. Той беше истински лидер, големият шеф. Никога не съм виждал нещо подобно в живота ми, беше страхотно. Научих много от него", споделя бранителят.

Милнър от своя страна се разделя с мърсисайдци с добри чувства и безброй спомени. Той обаче не скри, че причината за трудното решение е била продиктувана от конфликт на интереси.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички