"Баща ми искаше да му подражавам": Хойлунд избра - Лионел Меси или Кристиано Роналдо е най-великият


"Баща ми искаше да му подражавам": Хойлунд избра - Лионел Меси или Кристиано Роналдо е най-великият
Снимка: GettyImages

3070 0

Отговорът на големия въпрос за 21-ви век във футбола на индивидуално ниво - Кристиано Роналдо или Лионел Меси, продължава да витае. Дори и в според мнозина най-силното клубно първенство - английската Висша лига.

На него бе подложен новото попълнение на Манчестър Юнайтед - Расмус Хойлунд. Изненадващо или не, но 20-годишният нападател избра бившия футболист на "червените дяволи" Кристиано Роналдо. Според датчанина португалецът е най-добрият играч в историята.

До голяма степен за това мнение му е повлиял неговият баща. Той му е представил Кристиано, като е искал да бъде негов идол, защото има добра психическа нагласа и мандалитет на победител. Хойлунд първо бе запитан как е заобичал Юнайтед.

"Баща ми ме "запозна" с Юнайтед, когато бях малък - той самият беше фен на отбора. Той ме "запозна" и с Кристиано, като искаше това да е моят идол, защото има добра психическа нагласа и добър манталитет. Това е причината защо днес е това, което представлява, и защо е постигнал толкова много в кариерата си.

За мен той е най-добрият играч в историята. Разбира се, имал е таланта, но в крайна сметка всичко се свежда до това колко се е трудил. Виждал съм интервюта с бивши играчи на Манчестър Юнайтед и всички те казват, че той не е бил завършен футболист, когато се е присъединил. Но е бил много талантлив и се е развил" - споделя младият нападател пред Sky Sports. Още преди време Хойлунд бе признал, че ще подражава на Роналдо.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички