Барселона убеди Мохамед Салах да напусне Ливърпул?


Барселона убеди Мохамед Салах да напусне Ливърпул?
Снимка: Getty Images/Guliver

22831 0

Звездата на Ливърпул Мохамед Салах е взел решение да не подновява договора си с мърсисайдци, за да може да напусне клуба през следващото лято, когато контрактът му изтича. Египтянинът се е разбрал с испанския колос Барселона, който ще го привлече със свободен трансфер, твърди Mirror.

Британското издание се позовава на хора от обкръжението на Салах, пред които египтянинът е споделил за това свое намерение. Първоначално нападателят е обмислял възможността да подпише нов договор с мърсисайдци, но след това от Барселона са се свързали с него, за да му предложат да го вземат като свободен агент през лятото на 2023-а.

От договора на Салах остава само една година, а след финала на Шампионска лига той бе категоричен, че ще остане на "Анфийлд" и през следващия сезон. Въпреки това той няма намерение да удължава контракта си с Ливърпул, защото иска да играе за един от двата испански колоса Барселона или Реал Мадрид - желание, за което Мо бе споделил в миналото.

В Барселона имат сериозни финансови затруднения заради управлението на клуба в последните години, заради което сега голяма част от трансферите са именно свободни - за да не се плаща трансферна сума. Каталунците срещат трудности да спазят и финансовия феърплей на Ла Лига за заплати, заради което се бавят два нови входящи трансфера на Барселона.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички