Барселона продължава с транферите - отмъква бразилски национал!


Барселона продължава с транферите - отмъква бразилски национал!
Снимка: Getty Images

1920 0

Нападателят на Лийдс Рафиня се е превърнал в трансферна цел номер едно за Барселона, като Шави ще се опита да увеличи нападателната мощ.

Чуждестранни анализатори твърдят, че намеренията за привличане на Холанд, които щяха да костват около 310 млн. евро на каталунците, са прекратени за сметка на идеята да бъде привлечен 25-годишният левичар. Любопитен факт е, че бившият играч на Барселона – Деко, е мениджър на бразилския национал. Твърди се, че “блаугранас” вече са подали оферта за 35 милиона евро, която била отхвърлена от англичаните. Все пак опитите ще продължат, като се очаква да бъде предложен петсезонен контракт на играча.

Матеу Алемани и Жорди Кройф са поели преговорите, като Sport разкрива, че специалистите са "на прав път" и имат пълното одобрение на старши треньора. Поставената цел пред преговарящите е в следващите няколко седмици да бъде постигнато окончателно споразумение със застрашения от изпадане Лийдс.

За Барселона е важно осъществяването на този трансфер заради евентуалното напускане на Усман Дембеле, който се очаква да подсили ПСЖ след 30 юни. Бразилецът и французинът имат сходни стилове на игра, като Рафиня обича играта на високи темпове, а действията му са “смъртоносни” при ситуации един на един. Анализаторите обаче определят завършващия му удар като по-добър, а левият крак му дава предимство. Рафиня също играе много открито и осигурява на отборите си ширина, докато в същото време е тактически дисциплиниран и изпълнява треньорските задачи. Обича с висока преса да печели топката обратно, когато отборът му я загуби.

Въпреки големите намерения на Барселона каталунците имат конкуренция в лицето на Челси и Ливърпул, срещу които бразилецът се изправя през последните два сезона. Байерн Мюнхен също проявява интерес към таланта.

Откакто пристигна в Лийдс от Рен през 2020 г., Рафиня има 57 мача във Висшата лига, като се е отчел с 15 гола (девет през този сезон) и 12 асистенции. Междувременно той получи повиквателна и за националния отбор на Бразилия, като най-вероятно ще пътува за Световното първенство в Катар през тази година.

Битката за подписа с Рафиня ще бъде дълга и трудна, но ето кое е първото ново попълнение на Барселона!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички