Барса отмъква без пари играч, струвал близо 60 милиона евро на Ливърпул?


Барса отмъква без пари играч, струвал близо 60 милиона евро на Ливърпул?
Снимка: Getty Images/Guliver

6696 0

Летният трансферен прозорец е все още далеч, но слуховете околко потенциални сделки започнаха. Авторитетни медии в Испания свързват Барселона с интерес към звезда от Висшата лига.

"Mundo Deportivo" споделя, че каталунците се интересуват от привличането на полузащитника на Ливърпул Наби Кейта през лятото. Изданието информира, че халфът ще бъде една от големите цели на "лос кулес".

Договорът на Кейта с мърсисайдци изтича след 4 месеца. Очаква се контрактът да не бъде подновен, което да направи футболиста свободен агент. Клубът по всяка вероятност няма да се противи да се отърве от плащането на 120 000 паунда седмично за играч, на когото не разчита особено често. 

През настоящия сезон халфът има едва 13 срещи във всички турнири с червения екип. За него клубът най-вероятно няма да може да взема каквато и да е сума, след като през 2018-а година плати на РБ Лайпциг 52 млн. паунда за правата му.

Ръководството на Барса все още няма яснота дали ще загуби своята легенда Серхио Бускетс, от когото зависи дали ще преподпише договора си. Очаква се Франк Кеси също да напусне, което поставя пред Шави нуждата от привличане на нов състезател в центъра на игрището. Кейта от своя страна е само 1 от тримата футболисти на Ливърпул, които се очаква да напуснат клуба през лятото.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички