Астън Вила "отива" в Турция, за да лимитира щетите в отбора си


Астън Вила "отива" в Турция, за да лимитира щетите в отбора си
Снимка: Getty Images

865 0

Астън Вила е в сериозно търсене на централен бранител, след като Диего Карлос получи тежка контузия по време на мача с Евертън. 29-годишният бразилец нарани сериозно своя ахилес при успеха с 2:1 над „карамелите“ и ще бъде аут за поне шест месеца.

Това е накарало Стивън Джерард и босовете на бирмингамци отново да прибегнат до пазара, след като загубиха за половин година рекордната си покупка през това лято. Според турската преса Вила подготвя оферта за Атила Салай в следващите няколко дни.

Унгарският национал е обект на интерес на доста клубове от Острова, като преди време беше спряган за преминаване в Челси. „Сините“ обаче преустановиха амбициите си за защитника и това дава шанс на Вила да се подсили с 24-годишния футболист.

Бъдещето на Салай във Фенербахче обаче зависи и от бъдещето на клуба в Европа, като „фенерите“ ще играят плейоф за влизане в групите на Лига Европа срещу Аустрия Виена. Той има договор за още три години с турците, което ги поставя в отлична позиция за потенциални преговори.

Jeunes Footeux пък пише още, че Вила се оглежда и в бранителя на Олимпик Марсилия Дуйе Чалета-Цар, като хърватинът може да акостира на „Вила Парк“ срещу 13 милиона евро поради изтичащия му договор след края на този сезон.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички