18-годишен спаси Арсенал от провал и уби мечтата на Стандарт Лиеж в Лига Европа


18-годишен спаси Арсенал от провал и уби мечтата на Стандарт Лиеж в Лига Европа
Снимка: Getty Images/Guliver

4450 0

Стандарт Лиеж и Арсенал не успяха да се победят в последния шести мач от груповата фаза на Лига Европа. Двубоят в едноименния белгийски град завърши при резултат 2:2, след като в самия край на срещата "топчиите" вкараха два гола, благодарение на 18-годишната сензация Бакайо Сака.

Първата част протече без попадения, но за сметка на това второто полувреме започна ударно за "мечтателите" от Лиеж. В 47-ата минута Бастиен изведе домакините напред в резултата, а в средата на полувремето Амала удвои. 

Арсенал се насочваше към поредна издънка, която нямаше да навреди на отбора в крайното класиране. В 78-ата минута обаче Александър Лаказет най-накрая се отпуши, реализирайки първото си попадение в турнира, а асистенцията дойде от Сака. Само три минути по-късно Сака успя и да се разпише, за да донесе точката на своя отбор.

В последните минути на срещата феновете по трибуните се ентусиазираха и станаха на крака, тъй като осъзнаха, че в другия мач от групата Витория Гимараеш е направил пълен обрат като гост на Айнтрахт за 2:3. Времето за реакция от играчите на Стандарт обаче бе твърде кратко и те не успяха да стигнат до победен трети гол, който да ги класира напред в турнира.

Така Арсенал излезе от група F на първо място с 11 пункта, докато Айнтрахт, въпреки загубата, се класира втори с 9 точки. Стандарт завърши на трето място с 8 пункта, а Витория остана на четвъртото място с 5.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички