Ас на Англия: Звездите са предрекли да отбележа победния гол на финала на Евро 2020


Ас на Англия: Звездите са предрекли да отбележа победния гол на финала на Евро 2020
Снимка: Getty Images/Guliver

3939 0

Футболистът на Ливърпул Алекс Окслейд-Чембърлейн призна, че мечтае да стане европейски шампион с Англия догодина. 26-годишният полузащитник пропусна почти година футбол, след като получи сериозна травма на коляното, която го възпрепятства от участие на Мондиала в Русия изминалото лято и във финалите на Лигата на нациите през юни, както и за Ливърпул по пътя към шестата Шампионска лига.

Но той е отново здрав и бе мометално викнат от селекционера на „трите лъва“ Гарет Саутгейт за предстоящите евроквалификации срещу България и Косово. "Мисля, че звездите са предрекли да отбележа победния гол във финала на Евро 2020. Не искам сега да седя и да размишлявам, че съм имал малшанс, пропускайки този или онзи турнир. Контузиите са част от играта, но се надявам, че ще ги спра, за да мога да достигна отново желаното ниво. Това е мечтата на всяко дете. Трябва да уважаваме съперниците, които ни чакат и може да мечтаем, но първо се изправяме срещу България и Косово. Може би, вече има повече очаквания към нас, но момчетата са развълнувани и готови да приемат предизвикателството“, започна полузащитникът.

"Всички мачове гледах у дома, като само веднъж отидох до Box Park – това беше интересно, определено беше изживяване. Бях с шапка и очила и бях шокиран. Това бе първият път, в който гледах мачове с фенове – никога не бях ходил до пъб с привърженици на Ливърпул или Арсенал, с фенове на английския футбол, за да видя какво означава това за тях. Беше сюрреалистично, защото наблюдавах съотборниците си на екрана, почти започнах да ги идолизирам в един момент. Гледах ги и си мислех „О, Боже, това е Рахийм Стърлинг, виж какво направи, ти можеш ли да направиш?“, завърши халфът на Ливърпул.

В събота България гостува на Англия на "Уембли". Междувременно и Христо Стоичков сподели какво иска да види от "лъвовете" срещу Англия (подробности четете тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички