Артета шокира: Какво му казали съдиите за спорния гол на Уест Хем срещу Арсенал?


Артета шокира: Какво му казали съдиите за спорния гол на Уест Хем срещу Арсенал?
Снимка: Getty Images

4379 0

Арсенал пропусна да се качи на върха в английската Висша лига и да измести Ливърпул оттам, след като допусна поражение с 0:2 от Уест Хем. Така "артилеристите" остават втори с 40 точки, две по-малко от мърсисайдци.

В лондонското дерби, играно на "Емиратс", домакините сътвориха достатъчно положения, но се отличиха с твърде много пропуски. Томаш Соучек (13') и бившият им централен защитник Константинос Мавропанс (55') ги поразиха, за да донесат успеха за гостите.

Първото попадение обаче бе доста дискусионно. Останаха сериозни съмнения дали топката напусна пределите на игралното поле, когато Джаред Боуен върна топката назад към точката за изпълнения на дузпи, откъдето Соучек я прати в мрежата.

Още: Уест Хем унищожи постижение на Арсенал и направи безценен подарък на Ливърпул (ВИДЕО)

Оказва се, че въпреки наличието на ВАР, дори самите съдии не са наясно дали решението им е било напълно коректно. Те се оправдали пред мениджъра на "артилеристите" Микел Артета, който остана възмутен от това, че не е възможно да има напълно коректно решение по такава ситуация в наши дни. Ситуацията бе преглеждана 3 и половина минути от ВАР.

Мениджърът на Арсенал Микел Артета си води записки

"Не съм видял положението. Съдиите ми казаха, че картината не била убедителна и категорична. Срамота е, че технологията, която имаме, не е толкова категорична и не можем да кажем дали топката е била в аут. Каквото е сторено, сторено е, няма какво да направим вече по въпроса" - каза Артета, цитиран от Sky Sports.

Почитатели на Челси направиха сравнение между Мудрик и Сака, тези на Арсенал пък се подиграха безмилостно

Бивш нападател на Арсенал: Сега имаме отбор и титлата е възможна

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички