Артета преди сблъсъка със Сити: Прекъснахме и по-дълги серии без победа


Артета преди сблъсъка със Сити: Прекъснахме и по-дълги серии без победа
Снимка: Getty Images

945 0

Мениджърът на Арсенал - Микел Артета, изрази надежда неговият отбор да прекъсне серията от загуби във Висшата лига срещу Манчестър Сити. Той говори преди сблъсъка между двата отбора на "Емирейтс" в неделя.

"Топчиите" са без победа в лигата срещу "гражданите" от 2015 година насам и загуба в неделя би удължила негативната поредицата до 13 битки. Според Артета неговият отбор е прекъснал серии без победи срещу други отбори и той призова своите играчи да направят същото срещу Сити.

"Когато дойдох тук, мисля, че бяха 18 години без победа на "Олд Трафорд", 17 години на "Стамфорд Бридж" и оттогава го направихме, така че, нека променим тази статистика и срещу Сити“, каза испанецът.

"Единственото ми притеснение е качеството на съперника и това е безспорно, а в неделя трябва да дадем най-доброто за 100 минути. В тези големи мачове имате нужда от големи играчи с талант", каза още Артета.

Той се надява защитата му да успее да опази голмайстора на Сити - Ерлинг Холанд. "Мисля, че имаме достатъчно физически сили в отбрана, за да се справим с Холанд и трябва да го доказваме с всяко действие в неделя", завърши той. А ето каква е прогнозата на Димитър Бербатов за Арсенал - Сити.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички