Артета отвърна на Обамеянг: Аз съм решението, а не проблемът


Артета отвърна на Обамеянг: Аз съм решението, а не проблемът
Снимка: Getty Images

1501 0

Микел Артета защити начина, по който Пиер-Емерик Обамеянг си тръгна от Арсенал, казвайки, че той е бил „решението, на 100%“. Обамеянг напусна със свободен трансфер, за да се присъедини към Барселона през януарския трансферен прозорец, след като отпадна от сметките на Артета.

Габонският нападател загуби капитанската си лента през декември заради дисциплинарно нарушение и не игра повече за клуба. След като се присъедини към Барса в последния ден от трансферния прозорец миналия месец, Обамеянг заяви, че единственият му „проблем“ е бил с мениджъра на „артилеристите“.

"Това е негово мнение, това е казал и трябва да уважаваме неговото мнение. Изключително признателен съм за това, което Оба е направил и за неговия принос. Начинът, по който виждам себе си в тези взаимоотношения е, че съм решението, а не проблемът. Аз съм решението, на 100%. Мога да го кажа в очите на всеки", каза Артета.

"Намерението през цялото време е най-доброто и не за мен, а за клуба и тима. Всичко приключи по възможно най-добрия начин, мисля. Това е част от футбола. Трябва да вземеш решение, а в случая то бе да го продадеш и сега той играе за Барселона", добави испанският мениджър на днешната си пресконференция.

Той добави, че Александър Лаказет ще бъде капитан на „топчиите“ до края на сезона. Лондончани гостуват на Уулвърхемптън в следващия си мач от Висшата лига в четвъртък. Колко е струвал всеки един гол на Обамеянг в Арсенал, вижте ТУК!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички