Артета не успя да дебютира с победа в Арсенал, Обамеянг отново герой


Артета не успя да дебютира с победа в Арсенал, Обамеянг отново герой
Снимка: Getty Images/Gulliver

1415 0

Микел Артета дебютира с равенство начело на Арсенал. "Артилеристите" завършиха 1:1 като гост на Борнемут в двубой от 19-ия кръг на Висшата лига. Дан Гослинг в 35' даде аванс на домакините, а Пиер-Емерик Обамеянг (63') изравни след почивката.

Двубоят започна в спокойно темпо, като нямаше особено положения пред двете врати. След първите 20 минути Арсенал успя да наложи контрол на случващото се, но вместо да открие резултата, това стори Борнемут. В 35'  Джак Стейси отигра с прост успореден пас на крака на Дан Гослинг  в наказателното поле, който се нагласи и запрати топката в долния десен ъгъл.

В 43' за малко грешка в защитата на "артилеристите" не доведе до втори гол, като Анди Кинг да стреля до близката греда, но Лено изби. През първата част гостите така и не стигнаха до точен удар. Втората обаче започна с добро положение за тях. Пиер-Емерик Обамеянг прибра перфектен до сантиметри пас в наказателното поле и изстреля топката точно над напречната греда. В 64' лондончани все пак стигнаха до изравнителното попадение. Нелсон стреля, а топката попадна в Пиер-Емерик Обамеянг, който стреляй от движение в долния ляв ъгъл.

В 70' Лаказет можеше да направи пълен обрат, след като бе изведен от Луис зад отбраната, но в последния момент ударът му бе блокиран. 9 минути преди края Уилсън прати топката във вратата на Лено, но попадението правилно бе отменено заради засада.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички