Артета обяви дали Джака има бъдеще в Арсенал


Артета обяви дали Джака има бъдеще в Арсенал
Снимка: Getty Images/Guliver

2207 0

Бившият капитан на Арсенал Гранит Джака върви в правилната посока, опитвайки се да възстанови взаимоотношенията с привържениците на клуба и може да бъде важен играч за тима в бъдеще. Това сподели новият мениджър на „топчиите“ Микел Артета.

Швейцарският национал Джака реагира гневно на домакинските фенове, които го освиркаха при напускането на терена в мача с Кристъл Палас през октомври и впоследствие загуби капитанската лента от бившия наставник Унай Емери. 27-годишният футболист, който отпадна временно от състава, се завърна сред своите съотборници и бившият асистент на Манчестър Сити Артета заяви, че ще предложи пълната си подкрепа към Джака, след като пое „артилеристите“ миналата седмица.

„Когато аз отидох от Арсенал в Сити, за да започна треньорска кариера и разглеждахме тази позиция, той бе един от играчите в моя списък. Бях щастлив, когато Арсенал го закупи, защото си мислех, че ще е страхотен играч. Той направи няколко много добри неща и сега е в трудна ситуация, която се разрастваше с всеки изминал ден, докато в един момент не избухна. Но съм изумен от това как тези взаимоотношения започват отново лека-полека да се стабилизират и привържениците са позитивно настроени към него. Трудно е да промениш напълно реалността, но вървим в правилната посока“, заяви той преди първия си официален мач начело срещу Борнемут в четвъртък следобед.

Джака е свързван, според германските медии, с преминаване в Херта през зимата, но Артета сподели, че е говорил с играча относно неговото бъдеще. „Казах му колко много го харесвам като играч и какво очаквам от него, колко важен е той за отбора. Тук съм, за да му помогна, искам той да знае, че ние заставаме зад него…ако и привържениците го сторят, това ще се отрази наистина благоприятно на отбора“, завърши Артета.

А каква цел поставиха на новия мениджър на Арсенал - Микел Артета, вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички