Арсенал увековечава легендарния Арсен Венгер със статуя


Арсенал увековечава легендарния Арсен Венгер със статуя
Снимка: Getty Images/Guliver

1449 0

Арсенал се готви да издигне статуя на своята легенда и един от най-великите треньори в историята на Висшата лига - Арсен Венгер. По информация на "The Telegraph", "артилеристите" вече плануват проекта.

Венгер приятно изненада феновете на "топчиите", както и неутралните такива, появявайки се на трибуните в мача от Боксинг Дей срещу Уест Хям в понеделник (26.12). Това бе първо негово присъствие на двубой на тима от 4 години.

Очаква се евентуалната бъдеща статуя на френския специалист да бъде поставена пред централния вход на "Емирейтс", където ще бъде видна за всички привърженици, влизащи на съоръжението.

Все още не е ясен крайният ѝ дизайн и това, което ще изразява, но най-вероятно ще е препратка към големите успехи на треньора начело на отбора. Очаква се тя да бъде разкрита за публиката през 2023-а година.

Венгер прекара цели 22 години като наставник на "артилеристите". Той изведе тима до 3 шампионски титли и рекордни 7 трофея от ФА Къп. Статуята ще застане до тези на легенди като Хърбърт Чапман, Тиери Анри, Тони Адамс и Денис Бергкамп.

Ето как реагира настоящият треньор на "топчиите" Микел Артета при завръщането на Венгер

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички