Арсенал удари Астън Вила и се завърна на победния път във Висшата лига


Арсенал удари Астън Вила и се завърна на победния път във Висшата лига
Снимка: Getty Images

1987 0

Отборът на Арсенал победи Астън Вила с 3:1 като домакин в откриващия двубой на деветия кръг във Висшата лига. След две поредни равенства "артилеристите" отново се завърнаха на победния път, а с това и в първата половина на таблицата в Премиър лийг.

В средата на първата част Томас Партей откри резултата за лондончани, възползвайки се от асистенция на Емил Смит Роу. Късно в добавеното продължение на първото полувреме "топчиите" получиха дузпа. Пиер-Емерик Обамеянг я изпълни, като Емилиано Мартинес спаси удара му, но при добавката габонецът вкара.

Десетина минути след подновяването на играта Арсенал стигна и до трето попадение чрез Емил Смит Роу. В следващите минути Астън Вила не намери път към противниковата врата. Едва в 82-ата минута 20-годишният Джейкъб Рамзи успя да намали изоставането на гостите, но времето до края не стигна за нещо повече за бирмингамци.

Това бе четвърта победа за Арсенал от началото на сезона, като тимът разполага с 14 пункта, което му отрежда 9-о място. Астън Вила е на 13-о място с 10 пункта, като регистрира трета поредна загуба и общо пета във Висшата лига.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички