Арсенал е привлякъл 4-годишния футболист Зейн Али Салман


Арсенал е привлякъл 4-годишния футболист Зейн Али Салман
Снимка: Getty Images

1397 0

Английският клуб Арсенал e осъществил много интересен входящ трансфер, привличайки в своята Академия футболист, който е бил на едва 4 години!

Това е най-младият играч, който е попадал в школата на "артилеристите" и преди дни е навършил пет години. Треньорът му Остин Шофилд разкри пред "BBC", че момчето на име Зейн Али Салман вече показва, че може да играе успешно срещу по-големи деца от него:

"Логично, сложихме го да играе при момчета на 5 и 6 години, но вече показва, че е по-добър от тях. Много по-бърз е, има по-добро позициониране на терена, удря и подава топката много по-добре от останалите. Говорих с баща му и сме на мнение, че Зейн трябва да се пробва сред още по-големи от него".

Стивън Дийнс, който работи в клуба именно като скаут на млади таланти пък добавя: "Това дете прави неща, които не би трябвало да прави!".

Според "BBC" Салман е хванал окото на Арсенал, след като е бил забелязан да дриблира с лекота покрай момчета на 7, 8 и 9 години. Бащата на Зейн пък казва, че още от ранна детска възраст синът му е демонстрирал, че може да пази невероятен баланс!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички