Арсенал смята да издигне статуя на Арсен Венгер пред клубния стадион


Арсенал смята да издигне статуя на Арсен Венгер пред клубния стадион
Снимка: Getty Images/Guliver

1350 0

Ръководството на Арсенал обмисля да почете легендарния мениджър на тима Арсен Венгер като издигне негова статуя пред стадион "Емирейтс" и да преименува една от трибуните на съоръжението на негово име. Французинът бе общо 22 години начело на "артилеристите", като в този период спечели три пъти титлата във Висшата лига, седем пъти Купата на Футболната асоциация и класира тима за финала в Шампионска лига.

Според футболни анализатори, 70-годишният Венгер е трансформирал цялостно облика на английския елит след идването си в Лондон през 1996 година с изключителното си внимание към хранителния режим на футболистите, скаутската система на клуба и атрактивния стил на игра. Най-голямото му постижение начело на Арсенал идва през сезон 2003/04, когато лондончани печелят титлата в Англия, без да загубят нито един мач във Висшата лига през кампанията.

Статуята пред централния вход на стадион "Емирейтс" ще бъде брознова. Реализацията на замисъла все още не е официално потвърдена от клуба. Според медии на Острова, това ще се случи през лятото, а самият Венгер ще присъства на откриването на монумента.

Ако пък една от трибуните на стадиона започне да носи името на специалиста, той ще се присъедини към бившите си възпитаници Тиери Анри, Денис Бергкамп и Тони Адамс, които също имат статуи пред стадиона. А колко тежко Венгер е преживявал загубите на своя тим вижте в този материал. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички